Chinchilla hygge

Der er lidt familie på besøg idag, så vi har haft et par dyr ovre og hilse på.

Først hev vi Madonna over. Hende var de helt forelkede i.
Så hev vi Christian over, igen et par helt forelkede mennesker.
Til sidst kom Mini over, og ja, det var bare hyggeligt.

Men det er kommet totalt bag på mig hvor social Donna er.
Hun er 4 mdr., og burde egentlig været kommet ud over det der "unge helle" hvor alle voksne virker til at acceptere de små. Men hun er simpelthen bare så tolerant.
Hun har hilst på Fnug, hvor Fnug fik nok af Donna, men Donna var der ikke noget med, hun ville bare hilse videre.

Da vi så havde dem med ovre ved gæsterne, var Donna helt vild med Mini, og ville rigtig gerne nusse og stjæle mad fra Mini. Igen en smule underligt, fordi hun egentlig burde være kommet over det der baby halløj.
Mini virkede ikke videre interesseret, men tillod at Donna var lidt sær. Også da Donna bestemte sig for at lege haltørklæde på Mini.
Der var lige en enkelt gang hvor hun vist blev for meget, og Mini markerede at det var nok.

Nå, men vi kommer så over igen, og smækker dyrene ind i deres respektive bure.
Det førte Mystique gør ved Madonna er så bare at overfalde hende med nus og vaskning.
Det kunne være at alle hun unger lige skal have et par uger eller mdr. ind forbi Mystique før de skal ud til potentielle købere. Donna er i hvert fald blevet virkelig social af det...
Men det er så også muligt at det bare er fordi Mystique gør alt for at forkæle tøsen. Hun bliver sq stadig vasket i numsen... Det er hun ellers liiiige gammel nok til at blive skulle jeg mene ^_^

For første gang kan jeg faktisk forstå folk der kan sætte en masse dyr sammen i en stor gruppe. Hvis vi kun havde dyr med Madonnas temperament, ville det på ingen måde være et problem at have alle hunnerne i et stort samlet bur.

Det virker til at hun har fået alle de gode sider fra sin mor og far, og ikke specielt mange af de mere uheldige tendenser. Det er super fedt, da det jo ellers er en af de risici der er ved avl.
Forældre dyrene kan være nok så søde og gode dyr, men man kan være uheldig at få unger der kun får alle de mindre heldige personlighedstræk...

Her kunne vi passende vende blikket mod Thea.
Hun gider ikke ud og nusse, vil ikke holdes, men vil gerne løbe rundt på mennesker, hvis hun altså bare får lov at bestemme. Hun ødelægger alt hun kommer i nærheden af, og får hun chancen, stikker hun af fra sit bur, og er næsten umulig at få ind igen. Så kan man blive nødt til bare at have buret åbent, så hun kan få mad og vand, for tøsen er jo ikke så dum at hun hopper ind når man er i nærheden af buret >_<
Og så afprøver hun svagheder systematisk. Har hun først en gang fundet en svaghed i buret, vil hun blive ved med at vende tilbage til det sted i meget lang tid, selvom man sikre det.
Men selvom damen ikke vil pilles ved, er hun ikke finere end at hun godt kan blive jaloux hvis der bliver nusset for meget ved Fnug.

Hun er en stor sammenrodning af "dårlige" egenskaber fra sine forældre >_<

Det er nu også en af de gode ting ved at have chinchillaer. Der er dejlig stor variation i personligheden hos de enkelte dyr :)

Kommentarer