På jagt efter dyr

Så er jeg gået på jagt efter et par dyr...
Jeg har et par steder rundt omkring jeg har prøvet at hive fat i. Overvejer også at hive fat i en her hjemme, problemet er bare, at jeg ikke bryder mig om den måde han holder sine eksotiske dyr på. Lidt for amerikaniseret efter min mening.
Med det mener jeg, at dyrene ikke rigtig bliver holdt som eksotiske/vilde dyr, men de bliver holdt på en måde, så man hurtigere får dem domesticeret. Det strider en del mod den måde jeg synes man bør holde dyr på. Her ud over ved jeg også, at vedkommende har holdt ulovlige dyr. Om det stadig er tilfældet ved jeg ikke. Men det gør også at jeg er lidt påpasselig med at tage kontakt...

Nå, men anyhow så er jeg igen ude med snøren mht. langøret pindsvin. Nu er der godt nok kommet avl på dem her hjemme, men jeg bryder mig ikke om den måde denne avler gør tingene på. Det er naturligvis avlers ret at gøre det på en måde, men jeg mener så også det er min ret ikke at bryde mig om det, og lede efter dyr andet steds.
Ud over det, prøver jeg at finde ud af, om det er muligt at skaffe en bjerg viscacha. Jeg ved et er muligt at få nogle... Ja, bedste oversættelse er vel "slette viscacha", men dem er jeg ikke rigtig int. i. Det ligner mest af alt en mellemting mellem en chinchilla og et marsvin.
Dem fra bjergene, ligner faktisk chinchillaer, de er bare noget større.
Der er så lidt forskellige arter, og jeg leder mest efter nogle af de mindre arter. Dels er de mere normale i naturen, og dels kræver de ikke nær så meget plads, så det var nok et godt sted at starte.
Et dyr på 3 kg. kræver trolds alt et relativt stort bur, hvis man da ikke skal ud i at lave et decideret anlæg til dyret... Der er ca. 1,5 kg noget mindre, og nemmere at have med at gøre.
Jeg regner med, at sådan et par, der ca. vejer 1,5 kg kan gå i noget det svare til de store chinchillabure vi har/har planer om at lave flere af (140 i højden - kan udvides til 170 cm. 100 cm i breden og 60 i dybden).

Nu må vi se.
Jeg har skrevet til 1 ang. pindsvin (selvom jeg nu godt ved hvor jeg kan få dem her hjemme, så bliver det bare dyrehandler dyr), og 3 ang. viscachas...

Kommentarer

 1. Så vidt jeg ved er jeg den eneste herhjemme der har lavet opdræt på de Egytiske Langørede Pindsvin og kunne godt tænke mig at vide hvad det er du ikke bryder dig om i forhold til den måde jeg holder mine dyr på ?
  Og nu ved jeg ikke om den "øverste" mht "ulovlige dyr" er møntet på mig, men hvis den er vil jeg meget gerne have du forklarer det da der aldrig har været og aldrig kommer ulovlige dyr her i huset..

  Mvh Thomas Nielsen thn1412@hotmail.com

  SvarSlet
 2. Og vil du købe dyr fra en dyrehandel er du næsten sikker på at få vildfanget og det er vel ikke noget man bør støtte ?
  Nu er vores unger heller ikke til salg og der kommer heller ikke nogen til salg af de næste par kuld:) Alle er gemmere til videre avl.

  Mvh Thomas Nielsen thn1412@hotmail.com

  SvarSlet
 3. http://www.nhf.dk/phpBB/viewtopic.php?f=32&t=33454
  Vores bliver holdt enkeltvis som det fremgår fra den gang vi skrev på NHF..
  Men jeg kunne da godt tænke mig at du fortæller hvodan du "synes" de bør holdes når nu min måde (som virker) åbenbart ikke er "den rigtige" efter dit hovede:)

  Mvh Thomas Nielsen thn1412@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Thomas har tilsyneladende ikke kunnet vente på at jeg læser på min blog, og er også begyndt at skrive til mig over mail...
  Man kan undre sig over, at det kommer bag på en person, at man ikke lige får checket sin blog mellem 00:31 om natten og 09:30 om morgenen, men nogle mennesker må simpelthen bare have for meget tid...

  Her ud over vil jeg gerne lige påpege, at jeg aldrig har hængt nogen ud ved navn, selvom Thomas hårdnakket påstår det.
  Rent faktisk mindes jeg at der tidligere har været avl på de langørede her hjemme, men jeg kan simpelthen ikke finde det sted jeg læste det.

  Når det så er sagt, så bunder det hele kort og godt ud i, at jeg på et tidspunkt spurgte ind til Thomases hold af pindsvin. Han gik med det samme i forsvarsposition, og begyndte ellers at være noget nedladende.
  Det får altså alarmklokkerne til at ringe hos mig, når det er det første man møder, når man bare vil have info.
  Her ud over gik hans første kuld til, så vidt jeg kan forstå, fordi de fik pillet ved dyrene.

  At han tror at det med de ulovlige dyr er et hint til ham, er bare at være paranoid... Jeg kender ikke Thomas personligt, så jeg aner ærligt talt ikke hvad han har af dyr, lige bortset fra et par langørede.

  Men ja, jeg er jo også bare en snævertsynet sur dame med en "blog"... *roll*

  Det er tilsyneladende hvad folk mener, når man ikke lige har lyst til at slikke dem i røven Z_z

  SvarSlet
 5. Her ud over gik hans første kuld til, så vidt jeg kan forstå, fordi de fik pillet ved dyrene..
  Forklar mig lige hvordan du har draget den konklusion?

  Jeg beder ikke om at blive "slikket" nogen steder men derimod om fakta som du åbenbart ikke kan levere ret meget af..

  Det må være mine sidste ord til dig indtil du kommer med fakta man kan forholde sig til.

  Mvh Thomas Nielsen

  SvarSlet
 6. Hold da op en gang pis I begge kommer med... Sådan helt oprigtig talt.

  Jeg læser denne blog af og til og fik et mindre chok, da jeg gik herind igen og så kommentarerne hertil.
  Hvad pokker skete der med denne blog? Normalt gider jeg ikke kommentere på alt hvad jeg læser, men det her er jo så langt ude....

  Anonym: Tag dig dog sammen. Blogejeren har ikke nævnt dig ved navn og selvom du åbenbart tror, at du er den eneste, der avler pindsvin i DK, så kan du altså godt tage fejl. Der FINDES altså folk der ikke går online med al deres viden og/eller hobby.

  Og blogejer: Det er sørgeligt, men der er altså bare nogle der er paranoide.
  Jeg ved ikke, hvad dig og Anonym (Thomas) har imod hinanden, men jeg læste indlægget fra NHF og jeg synes det er ganske godt, at du har krav til sælgeren. Man skal ikke støtte folk, som man ikke mener holder dyrene som de skal.... Uanset hvor svære de kræ så er at få fat i.
  Held og lykke med den videre søgning :)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar