Underudviklet unge

Her til morgen opdagede vi at hunnen var noget slatten.
Så jeg kørte knægten i dagpleje, og kørte så op efter noget KMR killingemælk.
Det har vi så prøvet at få i hende, men det virkede ikke rigtig. Dog så det ud til at hun fik slugt lidt, og det fik en anelse energi af det.
Men allerede før vi begyndte at fylde mælk på hende, sagde hun en klikkende lyd ved vejrtrækning. Ikke hele tiden, men engang i mellem.
Mine tanker gik på noget infektion, omend meget tidligt, nok mælk i den gale hals, eller noget fejl/underudvikling på lunger e.l.
Desuden gik begge forældre fra hende, og virkede ikke specielt interesserede. De vaskede hende lidt, men ellers ikke det store. Det plejer også at være en god indikator på at noget ikke er som det skal være.

Så vi besluttede at få hende til dyrlæge.
Her kunne de konstaterer at hendes lunger var underudviklede. Det i sig selv kunne hun sikkert vokse fra. Men her ud over havde hun ingen sutterefleks. Dvs. at skulle hun have en chance, skulle hun have sondemad.
Det mente vi ikke man kunne byde hende, så vi valgte at få hende aflivet.

Det er lidt ærgerligt, men det er desværre bagsiden af at have opdræt.


Som en lille sidenote, har vi også fået Swip aflivet.
Han klarede sin operation fint, og kom sig sådan set også over den. Men han har på en eller anden måde fået et knæk, og opgav til sidst. Da vi kom til dyrlæge med ham, fik vi beskeden at han var gået i chok, og for at redde ham, skulle han have væske (drop), ilt o.l. og der var alligevel ingen garanti for at det ville virke.
Så Swip blev aflivet.

Det er sjovt så hård man blive i filten efter et stykke tid. Og så hjælper det også på det at vi selv har fået barn. Det gør aldrig en aflivning sjov, men det bliver nemmere at komme ud over.

Kommentarer