En lille intro

Jeg har, sammen med min kæreste Nicholas, et lille hobbyopdræt af chinchillaer.
Her inde vil du få mulighed for at følge med i hvad der sker hjemme hos os, samt få en smule info om ting der sker i chinchilla verdenen.

Vi har 7 dyr, fordelt på 2 avlspar, 1 hyggepar og 1 der går alene.

Avls par 1:
Bisse og Silver Streak's Mystique
Bisse er min første chinchilla. Han er fra 1997, brown velvet, og generelt bare en rigtig herlig chinchilla. Han har fået fjernet det ene forben, grundet et uheld. Efter det er blevet fjernet, er der ikke kommet unger på parret, så vi ved ikke rigtig om der kommer flere unger på dem. Det gør nu heller ikke noget, så længe dyrene har det godt.
Mystique er en meget speciel chinchilla, der ikke kan andet end at charmerer sig ind hos folk. Hun er wilson white (silver mosaic) mulig ebony.

Avls par 2:
Furrytails' Nebri og Turbo Chins Christian
Nebri, eller Minipiv som hun kaldes til daglig, er datter af Bisse og Mystique. Hun er en smuk lille chinchilla, med et rigtig godt temperament, og en lækker pels. Hun er pink white mulig TOV.
Christian, i daglig tale Kriller, er en smuk all black ebony dreng. Han er den mest afslappede chinchilla vi nogen sinde har haft, og vi håber at det smitter af på fremtidige unger. Ud over det har han en helt fantastisk blød pels.
Vi glæder os meget til at få unger på dette par, der næsten kun vil kunne give fantastiske kæle-chins fra sig :)

Hygge par:
Furrytails' Galathea og Furrytails' Fnug
Fnug og Thea er de første unger Bisse og Mystique har. Egentlig skulle de havde været videre, men vi beholdte dem. Jeg ville gerne have avlet på Thea, men hun kan ikke rigtig lide andre end Fnug.
Fnug var meget lille da hun blev født, ikke at der er noget galt med det, men vi er næsten helt sikre på, at hun har en hjerneskade. Hun har en meget speciel adfærd, der på ingen måde kan betegnes som normal for chinchillaer. Så de to får bare lov at gå og hygge med hinanden.

Hygge dyr:
Pixy
Hun blev egentlig indkøbt som partner til Bisse, men de kunne ikke lide hinanden.
Pixy har ikke haft noget nemt liv, og det bærer hendes adfærd tydeligt præg af. Hun bryder sig ikke om at blive håndteret, og hun hader fremmede mennesker.
Vi vil gerne have en ven til hende, da hun helt åbenlyst savner en at gå med, men det er meget svært at finde nogen partner til Pixy, da hun ikke er så glad for andre chinchillaer.


Det var så en lille intro. Jeg vil prøve at opdaterer så tit som muligt. Jeg skal også nok få lagt nogle billeder ind.

Kommentarer