Skal et opdræt have tilladelse fra Politiet?
Fremvisning og salg
§ 18. Erhvervsmæssig handel med og opdræt af dyr må kun drives med politidirektørens tilladelse. Det samme gælder for drift af dyrepensioner og dyreinternater samt formidling af dyr. Tilladelsen skal angive, hvilke dyr den omfatter. Tilladelsen kan tilbagekaldes, når særlige forhold taler derfor.
Stk. 2. Justitsministeren kan fastsætte regler om indretning og drift af virksomheden, herunder om krav, der kan stilles til personalet, og om tilsyn.
Stk. 3. Justitsministeren kan fastsætte regler om, at der i forbindelse med erhvervsmæssigt salg af dyr til private skal udleveres skriftlig information til køberen om forsvarlig pasning og pleje af dyret.
Stk. 4. Stk. 1 og stk. 2 finder ikke anvendelse på handel med og opdræt af dyr til landbrugsformål.
§ 19. Dyr må kun overdrages til børn under 16 år, hvis forældremyndighedsindehaveren samtykker.
Kilde: Retsinfo
Det relevante er fremhævet med fed.
Som det kan læses ud fra dette, er det kun opdræt og salg inden for erhverv, der kræve polititilladelse, samt dyrepensioner, -internater og -formidlinger.
Hvornår man så lige præcis regnes for erhverv kan være lidt svært at gennemkue.
I grove træk må man ikke overskride en årsomsætning på 50.000. Denne års omsætning er før skat og ex. moms.
I praksis vil det sige, at hvis du sælger for 50.001 kroner om året, så skal du momsregistreres, og er et erhverv. Hvis du på 1 år sælger dyr for 50.001 krone, er du altså at betragte som erhverv.
Hvis du sælger andet end dyr, såsom tilbehør, foder mv. skal dette regnes med i årsomsætningen.
For nærmere information kig denne tråd igennem.
Hvis vi tager udgangspunkt i vores opdræt, sælger vi kun chinchillaer.
Et realistisk bud på antal kuld pr. år ville ligge på 2. Hvis der i snit kommer 2 unger pr. kuld, bliver det til 4 unger årligt.
For at gøre det lidt let, regner vi med det mindste beløb vi tager pr. unge, nemlig 250 kr.
Her vil vi få en årsomsætning på 1000 kr.
De udgifter man har haft i løbet af året (mad, dyrlæge osv), må ikke modregnes i årsomsætningen, da denne kun tælder hvad man sælger.
Hvis man er momsregistreret, og derved er erhverv, men kører med underskud, vil Told og Skat degradere opdrættet til hobbyopdræt.
Man kan så ikke længere slippe for at betale moms, men til gengæld skal man heller ikke have nogen tilladelser af politiet.
Jeg håber at dette kunne hjælpe nogen der ude, der måske har været i tvivl om hvorvidt et opdræt samt salg af dyr, kræver nogen specielle tilladelser.
Spændene indlæg!
SvarSletDer skal lige gøres opmærksom på at man stadig skal betale skat af de 1000,-
Der er forskel på moms og skat ;)
Som momsregistreret kan man trække momsen fra de udgifter man måtte have i forbindelse med avlen, men der er grænser for hvor længe SKAT vil accepter at man driver et firma med kontant underskud..
Så hvis der lige var nogle der fik en god idé med at momsregistrer sig for at betale 20% i foder/dyrlægeregninger osv.. så holder den ikke ;)