Rengøring af flasker

Jeg skriver efterhånden primært på facebook, da det er en nemmere platform at nå ud til folk på.

Men her kommer der endelig lidt igen, fordi jeg tænker det her er noget relevant, det ville være rart at kunne finde frem til igen, og dér halter facebook altså lidt efter.

Rengøring af flasker
Du kender det sikkert. Vandflaskerne til dyrene bliver snaskede efter et stykke tid, og hvordan gør man dem lige rene? Hvis man har en plastflaske, kan man f.eks. ikke skolde dem, uden at ødelægge flasken. Og selv hvis flasken skoldes, kan det være svært at fjerne belægninger, fordi der ikke rigtig er nogen børster der effektivt kan komme ind i dem.

Men flasker kan relativt effektivt renses med almindeligt groft køkkensalt, og lidt vand.

Fremgangsmåde
Kom et par teske fulde salt ned i flasken. Jeg har en lille saltske i træ, der lige passer med hullet til flaskerne. Herefter kommes der lidt koldt postevand ned til saltet. Der skal være så meget, at flasken kan rystes rundt, og det herved skraber belægningerne af, men der må ikke være så meget, at alt saltet bliver opløst.
Nu rystes flasken grundigt, gerne i cirkulære bevægelser. Det er bedst hvis tuden er skruet på, så der ikke kommer vand og salt ud over det hele. Belægningerne bliver stille og roligt fjernet fra flasken, og vil begynde at farve vandet og saltet. Til sidst tømmes flasken, og tuden samt flaske skylles grundigt for at få alt saltet ud.
Ved rengøring på denne måde, slipper man for brug af sæbe, og en evt risiko for at man ikke får skyllet alt sæben med ud.

Rensning af tuden
Hvis der sætter sig kalkbelægninger på metaltuden, kan dette renses af ved at lægge tuden i eddike natten over. Den skylles efterfølgende ren, og kan nu anvendes som før.

God fornøjelse med rengøringen

Kommentarer