Avler, tænk dig om

Jeg vil gerne opfordre samtlige avlere/opdrættere til at tænke sig om en ekstra gang, når der sælges dyr til personer, der ønsker at avle.

Hvis vedkommende på et par år, når op over 20-30 dyr, så tænk jer om en ekstra gang.
Nu har der efterhånden været en del chinchilla "avlere", med den fremgangs måde, og de holder sjældent mere end et år eller to, efter de har fået så mange dyr ind.

Lad nu være med at sælge til folk, der helt åbenlyst bare samler dyr, og virker som om de er mere interesserede i pengene, end i at forbedre dyrene.

Vores opgave som seriøse avlere/opdrættere må være at forbedre de dyr der er der ude. Præcis hvordan vi mener vi kan forbedre dyrene, er op til den enkelte, men hvis man støder på folk der ikke har en eller anden plan, så lad være med at sælge til dem!
Der kommer bare flere uønskede dyr på markedet til næsten ingen penge, og alle dem der kæmper for at få nogle ordentlige dyr ud, med et godt temperament, godt helbred og en høj levealder, kan lige så godt pakke sammen.

20-30 dyr eller der over, på 1-2 år er RIGTIG mange dyr. Det er lige meget hvad det er for nogle dyr.
Med chinchillaer er det potientielt 20-30 dyr man har i 20 år. Det har de færreste, der skaffer så mange dyr, på så kort tid, tænkt over.
Derfor kan man også se virkelig mange voksne dyr, der ryger ud, når "avlen skal omlægges".

Tænk jer nu om når i sælger for pokker...

Kommentarer